ztkzž sufinanciranje ZTKZ Županije sufinanciranje

Vi ste posjetitelj broj 630407 od 01.07.2011. g.   Online imamo: posjetitelja: 26

 Srijeda, 19.05.2021.g. 11:06

Dobitnici Nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“


Povjerenstvo za dodjelu nagrada Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, koje su činili predstavnici tehničke kulture iz županijskih gradova i općina, donijelo je odluku o dobitnicima Nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2020. godinu.

Godišnje nagrade, koja se dodjeljuju za izvanredna postignuća tijekom protekle godine, dobit će za područje radioamaterizma Ivan Orčik (Radio klub Velika Gorica), za područje inovatorstva Matija Hržić (zlatna medalja na Međunarodnom sajmu inovacija ARCA za inovaciju „Pametna pčelarska vaga“), za područje informatike Vlado Lendvaj (predsjednik Hrvatskog saveza informatičara), za pedagoški i stručni rad u tehničkoj kulturi Mladen Dugonjić (predsjednik udruge Turopoljski tehničari i učitelj OŠ Novo Čiče i OŠ Pokupsko) dok su za stvaralaštvo mladih nagrade dobili Jurica Nikolić i Josip Skledar (Foto-video klub Zaprešić).

Po prvi puta proglašeni su i dobitnici nagrade za istaknut doprinos u STEM području – Milan Omrčen (učitelj informatike u velikogoričkoj OŠ Nikole Hribara), Ana Sović Kržić (Robotičko-informatički klub Križ) i Eduard Plavec (KONČAR – Institut za elektrotehniku). Iznimno, Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije odlučila je da za 2020. godinu neće biti dodijeljena Nagrada za životno djelo već će Posebno priznanje za sveukupan doprinos razvoju tehničke kulture Zagrebačke županije biti uručeno Ivančici Prugovečki, Savjetnici za demografiju i cjeloživotno obrazovanje u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije.

Svečanost službene dodjele Nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2020. godinu planirana je za lipanj ove godine, ukoliko će epidemiološka situacija to dozvoljavati.

Inače, Nagrada tehničke kulture „Rudolf Perešin“ dodjeljuje se za iznimna postignuća ostvarena dragovoljnim ili profesionalnim stvaralačkim, pedagoškim, stručnim, znanstvenim, publicističkim, promidžbenim i organizacijskim sudjelovanjem i radom u tehničkoj kulturi te za prinos u postizanju ciljeva i razvitku vlastite djelatnosti i tehničke kulture. Nagrada od 2002. godine nosi ime Rudolfa Perešina.

povratak

© • By: Miljenko Mogulić 2011.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Design: Zlatko Kelemenić e-mail