ztkzž sufinanciranje ZTKZ Županije sufinanciranje

Vi ste posjetitelj broj 544109 od 01.07.2011. g.   Online imamo: posjetitelja: 83 i admina: 1

 Četvrtak, 01.07.2021.g. 10:04

In Memoriam Zdravko Jambrešić

07. svibnja 2021., uslijed nesretnog događaja, preminuo je Zdravko Jambrešić u 65. godini života.

Zdravko je bio jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik Oldtimer kluba Ivanić, poznat u cijeloj Hrvatskoj kao jedan od najvrednijih ljubitelja i organizatora aktivnosti rastauracija starodobnih vozila te natjecanja u svim kategorijama oldtimera.

Kroz više od dvadeset godina, od osnivačke Skupštine i prvog Oldtimer Rallyja Ivanić-Grad 1999., do posljednjeg, 20-og, 2019. godine, Zdravko Jambrešić je bio jednostavno, sinonim Oldtimer kluba Ivanić.

Njegovom iznimnom sposobnošću povezivanja ljudi raznih generacija i privlačenjem novih članova u klub, u OTK Ivanić je pristupilo preko 270 članova, uz respektabilan fundus sa preko 450 raznih oldtimer vozila.

Pod Jambrešićevim predsjedanjem, Odtimer klub Ivanić je ostvario zavidne sportske rezultate. Dovoljno je istaknuti da su bili sedam puta državni prvaci. Klub se također angažirao oko organiziranja izložaba i aktivno uključivao u akcije Zajednice tehničke kulture, kao i brojne gradske i turističke manifestacije u Moslavačkom kraju, ali i diljem Hrvatske.

Svojim entuzijazmom, neumornim i plodnim radom Zdravko je kroz Oldtimer klub Ivanić pronosio ime grada Ivanić-Grada diljem Hrvatske pa i van granica "lijepe naše".

U veljači 2020., nakon mnogo godina prekida, u Ivanić-Gradu se ponovo formira moto klub "No limit" koji izabire upravo Jambrešića za svog predsjednika. Predsjedavajuči tako u ćak dva kluba, Jambrešić ponovo dokazuje da je svim srcem živio za moto svijet i imao neiscrpnu energiju i volju za radom u ovom vidu tehničke kulture, a tako je, nažalost i tragično nastradao, radeći ono što je volio – na restauraciji starog automobila.

Usprkos važećih epidemioloških mjera zbog Covid-19 situacije, posljednjem ispraćaju Zdravka 10, svibnja 2021., uz vojne počasti, prisustvovao je velik broj kolega, prijatelja, susjeda i znanaca. Primjereno pravom "bikeru", gromoglasnim zvukom motocikala ispraćen je na vječni put nebeskim cestama.povratak

© • By: Miljenko Mogulić 2011.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Design: Zlatko Kelemenić e-mail