ztkzž sufinanciranje ZTKZ Županije sufinanciranje

Vi ste posjetitelj broj 620928 od 01.07.2011. g.   Online imamo: posjetitelja: 137

 Petak, 07.10.2022.g. 13:13

33. redovna i izborna sjednica Skupštine Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije

33. redovna i izborna sjednica Skupštine Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije

U novo četverogodišnje razdoblje s provjerenim vodstvomU dvorani Samoborskih srednjih škola u utorak, 6. listopada, održana je 33. redovna i izborna Skupština Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije, kojoj je nazočilo 42 od ukupno 71 člana. S obzirom na to da je dosadašnjem vodstvu istekao četverogodišnji mandat, na dnevnom redu je, uz uobičajena izvješća, bio i izbor novog čelništva županijske zajednice tehničara.

Sjednicu je otvorio dosadašnji, a i novopotvrđeni predsjednik Ivan Vlainić, koji je ukratko izvijestio skupštinare o djelovanju, radu i poslovanju ZTK Zagrebačke županije u prvoj polovini 2022. godine te iznio prijedlog rada i financijskog plana za 2023. godinu. Kako je rekao, u prvih 6 mjeseci utrošeno je i pola sredstava, a programi su, unatoč povećanih troškova svim članicama zbog poznatih razloga, realizirani i u većem obimu od planiranog. Stoga je jednoglasno usvojen prijedlog da se cijena vožnje po kilometru, koja je do sada bila 2 kn, od 1. listopada povisi na 3 kn, a članovima je preporučeno da u programe za iduću godinu ukalkuliraju i dodatnih 20% sredstava, kako bi iste mogli i provesti, jer se kraj poskupljenjima još ne nazire.

Vlainić je također predložio da se djelomično profesionalizira rad u zajednici, i to zapošljavanjem barem 3 osobe (tajnik i 2 instruktora/organizatora), jer, kako je rekao, svi su do sada radili volonterski ili tek za minimalnu naknadu, a pred njima je stvaranje regionalnog centra, oko kojeg će u narednom razdoblju biti itekako puno posla. U planu je i jača suradnja s drugim županijama, posebice među školarcima, ali i radi češće razmjene iskustava i uvid u rad zajednica tehničara u drugim dijelovima Hrvatske.

Kako smo već uvodno spomenuli, u novo četverogodišnje razdoblje ZTK Zagrebačke županije ulazi sa starim, provjerenim vodstvom. Glasanje je bilo javno, svi kandidati jednoglasno su i izabrani, pa tako na čelu zajednice ostaju Ivan Vlainić kao predsjednik i potpredsjednik Božidar Di Giorgio, a uz njih u Izvršni odbor izabrani su ponovno Damir Kosir, Ana Sović Hržić, Josip Kožar, Saša Pavlek i Stjepan Črnjak. Nadzorni odbor radit će u sastavu Evica Šajgo, Jadranko Lopatić i Nenad Jamić, a Sud časti čine Davor Klajn, Ivica Petak i David Martić. Osobe ovlaštene za zastupanje su predsjednik, potpredsjednik i tajnik zajednice (također dosadašnji tajnik Damir Kosir, koji sjednici nije nazočio zbog bolesti), a kojeg će naknadno potvrditi Izvršni odbor. U Hrvatskoj zajednici tehničke kulture predstavljat će ih predsjednik Vlainić i potpredsjednik Di Giorgio.

Prije zajedničkog druženja, predsjednik Vlainić podsjetio je kolege da brižno prikupljaju i materijale za okruglu obljetnicu, koju će zajednica proslaviti sljedeće godine.

M.K.

izvor: http://www.samoborskiglasnik.net/zariste.asp?datum=20221007#2608


povratak

© • By: Miljenko Mogulić 2011.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Design: Zlatko Kelemenić e-mail