ztkzž sufinanciranje ZTKZ Županije sufinanciranje

Vi ste posjetitelj broj 630419 od 01.07.2011. g.   Online imamo: posjetitelja: 33

 Srijeda, 17.10.2012.g. 12:30

Prilika za slavlje i čestitku

Prilika za slavlje i čestitku

Iz fondova EU stigla potpora projektu Pametna kuća

U prostorijama Sportske dvorane Samobor 16. su se listopada okupili učitelji Srednje strukovne škole Samobor, zajedno s partnerima iz Pule, a povod je bila rasprava o donaciji iz fondova Europske Unije. Fondovi su donirali 230 tisuća eura projektu Pametne kuće, koji će omogućiti dodatnu modernizaciju i povećanje razine kvalitete nastave u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru.

Bila je to i prilika za čestitku mladim i talentiranim Samoborcima koji su, predvođeni njihovim nastavnikom i mentorom Ivanom Vlainićem, prije nekoliko dana osvojili čak četiri medalje na međunarodnoj izložbi inovacija Arca 2012., koja je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Zlatnu medalju osvojili David Martić i Matija Lastovčić s električnom didaktičkom gitarom.

Brončanu medalju osvojio je rad Automatizirana pasivna kuća, čiji su autori učenici Emil Šikac, Hrvoje Šeketa i Filip Vlahović.

Srebrne medalje osvojili su Jurica Rešetar sa svojim radom Glasovno upravljanje i Josip Barbić s radom Pametna pasivna kuća.

Zlatnu medalju osvojio je rad Didaktička električna gitara učeničkog dvojca Davida Martića i Matije Lastovčića.

Važno je napomenuti da je inovacija Didaktička električna gitara privukla najveću pažnju u odnosu na sve druge inovacije, kako od posjetitelja tako i od stručnog žirija, pa je uz zlatnu medalju osvojila i nagradu za najbolju hrvatsku inovaciju predstavljenu na izložbi te međunarodnu nagradu za najbolju inovacju Russian House for International Scientific and Technological Cooperation.

Izložbu je posjetio i predsjednik RH Ivo Josipović, koji je bio jedan od pokrovitelja izložbe. Budući da je kao muzičar i glazbeni pedagog sa zanimanjem pitao o detaljima vezanim uz rad gitare, također je napomenuo kako ga se najviše dojmila upravo Didaktička električna gitara.

Ines Ibrišević

povratak

© • By: Miljenko Mogulić 2011.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Design: Zlatko Kelemenić e-mail