ztkzž sufinanciranje ZTKZ Županije sufinanciranje

Vi ste posjetitelj broj 630420 od 01.07.2011. g.   Online imamo: posjetitelja: 34

 Četvrtak, 21.12.2023.g. 11:27

36. Skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

13.12.2023.

36. Skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

Badava uspjesi i briga o mladima - ove godine ni centa više od Grada!

Svoju zadnju ovogodišnju skupštinu samoborska Zajednica tehničke kulture održala je u utorak, 12. prosinca, u dvorani srednjih škola, a na dnevnom redu, uz uobičajene administrativne točke, bio je Prijedlog programa rada i financijskog plana za 2024. godinu.

Kako je pojasnio predsjednik ZTKGS-a Ivan Vlainić, skupštinari su trebali izglasati ovaj prijedlog, po kojem im Grad Samobor, dodjeljuje ista financijska sredstva kao i prošle godine.

Vlainić je naglasio kako su kroz svoj prijedlog javnih potreba u tehničkoj kulturi, s obzirom na sveopće povećanje troškova svih članica i udruga zajednice, tražili i razumno povećanje sredstava, ali sluha i razumijevanja od strane gradskih čelnika nema.

Dakako, svi su oni ponosni na samoborske inovatore, mlade poduzetnike ponikle iz zajednice tehničara, informatičare, inženjere, pedagoge i sve ostale, koji ionako već desetljećima nemaju pristojne uvjete za rad, ali kad su novci u pitanju – ne bi išlo.

Naravno, obećali su im gradnju centra tehničke kulture, za koji su sami tehničari osmislili projekt, našli mu mjesto, isfinancirali dio dokumentacije, a projekt i nakon više od dvije godine tapka na mjestu, odnosno preživljava na obećanjima.

Zato je potpredsjednik Stjepan Črnjak zatražio od skupštinara da kao zajednica prema Gradu Samoboru upute svojevrtstan dopis kojim bi tražili da se Grad konačno očituje po pitanju gradnje ovog centra, da se krene u prikupljanje potrebnih papira za prijavu na EU fondove te da se odrede i vremenski rokovi, što je jednoglasno i prihvaćeno.

M.K.

Preneseno iz Glasnik-SSN Informativno glasilo Samobora i Svete Nedelje

povratak

© • By: Miljenko Mogulić 2011.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Design: Zlatko Kelemenić e-mail