ztkzž sufinanciranje ZTKZ Županije sufinanciranje

Vi ste posjetitelj broj 630429 od 01.07.2011. g.   Online imamo: posjetitelja: 43

 Srijeda, 22.10.2014.g. 16:28

FKVKZ osvojio Grand prix na 3. DUFF-u

Zaprešiću Grand prix  na 3. Dubrovnik film festivalu

 

            19. listopada u Kinu Sloboda u Dubrovniku svečanom podjelom nagrada završio je treći DUFF - Festival djece i mladeži zemalja Mediterana. I nakon što je sve završilo, teško da je na izlazu iz kina bilo lica bez osmijeha na njemu, toliko je na sve nas utjecalo prekrasno okruženje i vrijeme i ljudi s kojima smo se družili tijekom ta četiri dana ispunjena filmovima ali i drugim sadržajima.

A opet, od svih tih lica, vjerojatno su najnasmijanija bila baš naša, zaprešićka, koja su u rukama držala Grand prix nagradu ovog festivala! Od 200 prijavljenih filmova iz 12 mediteranskih zemalja od kojih su 73 odabrana u natjecateljski program, ovaj naš, „Z Z Zmaj“ autorica Lucije Majnarić i Marije Nikolić proglašen je najboljim od najboljih!

 

Osim filma „Z Z Zmaj“ u službenoj konkurenciji prikazana su još tri naša filma, dokumentarac „Šapica“, igrani film „Katalizator“ i animacija „Mačka“ čiji su autori s voditeljima također prisustvovali na festivalu.

 

Organizatori festivala su Kinematografi Dubrovnik, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetna škola filma Šipan, uz pomoć Hrvatskog filmskog saveza.

povratak

© • By: Miljenko Mogulić 2011.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Design: Zlatko Kelemenić e-mail