ztkzž sufinanciranje ZTKZ Županije sufinanciranje

Vi ste posjetitelj broj 630421 od 01.07.2011. g.   Online imamo: posjetitelja: 35

 Subota, 21.07.2012.g. 11:45

Održan 2. Samoborski rock festival u organizaciji ZTKGS i DPTK&INF Samobor

Upravo ono što mladima treba

Održan 2. samoborski rock festival

U organizaciji Zajednice tehničke kulture i Društva pedagoga tehničke kulture Grada Samobora 7. srpnja održan je 2. samoborski rock festival, na kojem su nastupili sastavi iz Samobora. U dvorištu nekadašnje lokacije Komunalca u Perkovčevoj 59 okupilo se mnoštvo željno dobre zabave i kvalitetne svirke koja, složili su se svi nazočni, nasušno nedostaje našem gradu. Očigledno je da je nakon zatvaranja SOK-a početkom 90-ih godina zamrla samoborska rock scena i svela se na okupljanje klinaca po parkovima i kafićima. Svi oni koji su šetali te večeri uz parkić, bivšu Samu i ostala "divlja“ okupljališta mladih bili su iznenađeni što nikog nema, jer su svi mladi navratili na ovaj koncert, na koji je ulaz bio besplatan. Mladi ne trebaju mnogo, ali točno znaju što žele.

Prvi je na koncertu nastupio band Glasna tišina, inače većinom učenici sedmog i osmog razreda, uzburkavši monotoniju i sivilo vruće samoborske večeri i izmamivši osmijehe na lica posjetitelja, koji nisu mogli vjerovati da tako mladi dečki mogu tako dobro "prašiti“ rock. Nakon njih nastupili su miljenici samoborske publike s prošlog festivala, grupa 4Head, dignuvši na noge sve okupljene. Zatim su Dikobrazi prodrmali pozornicu svirajući "najžešće“ te večeri. Kao veliko iznenađenje nastupili su i predavači iz novopokrenute Samoborske rock akademije, pod imenom Hot4teachers, uz gostovanje renomiranih samoborskih glazbenika, koji su se izmjenjivali nakon nekoliko odsviranih pjesama.

Glavne zvijezde večeri bili su članovi banda Skitz, koji čine polaznici prve generacije Samoborske rock akademije. Polaznici i predavači čestitali su rođendan pokretaču Akademije Ivanu Vlainiću, bez kojeg vjerojatno ne bi bilo ni ova dva uspješno održana festivala, poželjevši da se nastavi ova započeta tradicija upravo na njegov rođendan. Budući da je i po drugi puta Samoborski rock festival posjetilo mnogo ljudi, moglo se iz dosta kutaka čuti kako se konačno našao prostor koji ima "dušu“ i koji je idealan za ovakvu vrstu koncerata. Upravo stoga predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Samobora Krešimir Motočić rekao je da će nastojati uspostaviti tradiciju održavanja festivala i u narednim godinama.

I.H.

povratak

© • By: Miljenko Mogulić 2011.g. e-mail: miljenko.mogulicgmail.com     Design: Zlatko Kelemenić e-mail